Начин на приготвяне
В купа смесете кефира, солта, меда, зехтина (2 ч.л) и маята. Разбъркайте с дървена лъжица, докато маята да се разтвори. Прибавете пресятото брашното и разбъркайте с дървена лъжица, докато се получи лепкава топка.
Покрийте купата с найлоново фолио и оставете да втаса за 2 часа.
След като тестото втаса, го изсипете върху набрашнен плот, набрашнете и ръцете си и оформете топка, без да месите. Поставете топката в тава, покрита с хартия за печене и оставете отново за 30 минути да втаса.
Загрейте фурната на 180°C в режим вентилатор. Намажете питката със зехтина и изпечете за около 30-40 минути.
По желание, докато бъркате питката с кефир без месене, може да прибавите сирене, кашкавал, чубрица и др. в тестото.
Да Ви е сладко :)