Ашуре с дюли и шафран

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1568066483825
Ашуре с дюли и шафран
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
22/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Няма да ви кажем точно от коя приказка от 1001 нощи извадихме рецептата, затова просто опитайте и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • дюли - 2 бр.
  • лимец - 300 г
  • стафиди - 1 малък пакет
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • шафран - 0.5 г
  • мед - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сложете лимеца в подходящ за варене съд да ври на слаб огън до пълно омекване.

Паралелно с това поставете предварително почистените и нарязани дюли да врат в отделен съд до готовност.

Смесете прясното мляко и шафрана заедно, разбъркайте и оставете в това положение около половин час.

Сварения лимец и готовите дюли смесете и пасирайте. След това прибавете шафрановото мляко, мед на вкус и стафидите.

Пасирайте повторно до раздробяване на стафидите.

Поднесете ашурето в подходящи чашки или чинийки, когато е студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: