Топла пикантна салата с карфиол и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак283433051
22/10/2019
"Паднат ли температурите навън, време е да отворим книгата с топлите салати - а тази е топ "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 865
  • Преглеждания за месеца504
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на малки розички.

В тиган налейте една кафяна чашка зехтин. Загрейте и запържете две скилидки чесън до златисто. Извадете скилидките.

Пуснете карфиола в ароматизирания зехтин и запържете за кратко, като разбърквате. Налейте една чаена чаша топла вода.

Захлупете съда и задушете зеленчука почти до омекване.

Прибавете маслините и довършете готвенето за още около 5 мин.

Прехвърлете салатата с карфиол в подходяща чиния. Овкусете с наситнен магданоз и щипка едро смлян лют червен пипер.

Поднесете топлата пикантна салата с маслини и карфиол като самосточтелно ястие или гарнитура за печено месо!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар