Моят вкусен винен кебап

22/10/2019
"Да приготвиш винен кебап не е трудно, но да приготвиш истински вкусен кебап е предизвикателство, което ще преодолееш с тази лесна рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 395
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г немазно
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 100 г
  • сол - на вкус
  • червено вино - 1 к.ч.
  • вода - 1 л
  • магданоз - няколко стръка ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на парчета и се запържва в олиото заедно със ситно нарязаният лук.

Добавя се брашното и след него - червеният пипер.

Прибавят се водата, дафиновите листа, черният пипер, виното и сол на вкус.

Кебапът се оставя да ври на по-слаб огън (степен 3 от 6) около 1 час и половина или докато се свари хубаво месото.

Виненият кебап се сервира с картофено пюре или топки ориз.

Моят вкусен винен кебап се поръсва с нарязания на дребно магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар