Пълнени мини питки с мус от броколи и сирене

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
68
484
78
91
23/10/2019
"Откъдето и да го погледнете, това си е перфектната рецепта 2 в 1 - хем за питки, хем за разкошен мус от броколи "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо207
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • вода - 200 мл
  • мая - 1 пак. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • За пълнежа
  • броколи - равни части сварени, отцедени и намачкании
  • фета - меко сирене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се омесва меко тесто, което се оставя да втаса до удвояване на обема.

Откъсват се парченца от тестото и се правят топчета с големина на лешник, които се нареждат върху пекарска хартия в тава и се оставят отново да втасат до удвояване на обема.

Слагат се в студена фурна, тя се включва на 170 градуса на долен реотан и вентилатор. Когато се позачервят отстрани, се включва и горен реотан.

Като са готови, се изваждат и се намазват с разбито яйце и 2 с.л. олио и се поръсват със сусам.

Допичат малките питки се за няколко минути, само да се зачерви яйцето отгоре.

Изваждат се пълнените мини питки, оставят се да изстинат, отрязват им се капачета, издълбават се и се пълнят с пълнежа.

Отгоре се поставя капачето за украса, но може и без него.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар