Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Маслинова паста с риган и портокал

Маслинова паста с риган и портокал

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Маслинова паста с риган и портокал
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"С вълшебен аромат и вкус за милиони - маслинова паста, за която после дълго ще се говори"

Необходими Продукти

  • маслини - 100 г каламата
  • черни маслини - 100 г
  • зелени маслини - 100 г
  • маслини стафида - 100 г
  • портокалов сок - сока от 1/2 портокал
  • риган - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете маслините от костилките, като използвате нож и притиснете всяка маслина, така че костилката да се отдели.

Изцедете сока от половин портокал.

Сложете почистените маслини в подходящ дълбок съд.

Най-удобно е в мерителната чаша на пасатора. Добавете ригана и портокаловия сок.

Пасирайте на максималка скорост маслиновата паста, докато не получите хубава гладка маслинова ароматна паста.

Преместете в купичка и съхранявайте в хладилника.

Поднесете маслинова паста с риган и портокал в компанията на брускети/препечени филийки и добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: