Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Мокър кейк с какао

Мокър кейк с какао

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Мокър кейк с какао
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Тук мокрия кекс не е дефект, а търсен ефект - затова хич не му се притеснявайте"

Необходими Продукти

  • за кексовата смес
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • лимонада - 6 с.л. или газирана вода
  • олио - 6 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • за сиропа
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • краве масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата. Добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на гладък крем.

Пресейте брашното с двете ванилии и щипка сол. Добавете го на малки порции към яйчената смес, като бъркате внимателно отдолу нагоре, за да не спадне сместа.

Излейте 6 супени лъжици лимонада или газирана вода и 6 супени лъжици слънчогледово олио. Хомогенизирайте добре кексовата смес.

Подмажете кръгла форма за кекс с краве масло и посипете с галета.

Излишната изтръскайте. Изсипете разбитата смес. Изпечете кейкa на 180°C в предварително загрята фурна за около 25-30 мин.

Изчакайте 5 мин, преди да обърнете формата, и извадите кекса. Охладете на решетка.

В малка тенджерка налейте една чаена чаша вода, добавете захарта и пресятото какао. Сварете сиропа, след кипване около 5 мин.

Отстранете съда от котлона и добавете кравето масло. Разбъркайте, докато се разтопи. С молив направете дупки в кекса. В тях излейте охладения сироп.

Поръсете мокрия кекс с пудра захар. Кейкът е винаги сполучлив и много вкусен!

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: