Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на пухкава пяна.
Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. На порции го прибавете към яйчената смес.
Излейте зехтина и киселото мляко. Хомогенизирайте сместа.Настържете дюлята, полейте я с 2-3 с.л. лимонов сок и поръсете с кяфява захар.
Объркайте добре. Прибавете я към кексовата смес. Добавете нарязаните на едро орехи.
Застелете форма 24 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Излейте сместа и подравнете.
Изпечете сладкиша с дюли на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.
Оставете го леко влажен. Готовият дюлев сладкиш охладете на решетка и посипете обилно с пудра захар.
Най-ароматният и сочен сладкиш, който съм правила! Препоръчвам горещо този сладкиш с дюли!
Да ви е сладко!