Дюлев сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Дюлев сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"А вие колко парчета дюлев сладкиш може да изядете, защото не вярваме, че може да са повече от тези, които ние ометохме до тук"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 260 г
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • зехтин - 6 с.л. може слънчогледово олио
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 8 г
  • дюли - 1 бр. голяма
  • орехи - 100 г нарязани
  • кафява захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте с миксер на пухкава пяна.

Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера. На порции го прибавете към яйчената смес.

Излейте зехтина и киселото мляко. Хомогенизирайте сместа.Настържете дюлята, полейте я с 2-3 с.л. лимонов сок и поръсете с кяфява захар.

Объркайте добре. Прибавете я към кексовата смес. Добавете нарязаните на едро орехи.

Застелете форма 24 см с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Излейте сместа и подравнете.

Изпечете сладкиша с дюли на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 40 мин.

Оставете го леко влажен. Готовият дюлев сладкиш охладете на решетка и посипете обилно с пудра захар.

Най-ароматният и сочен сладкиш, който съм правила! Препоръчвам горещо този сладкиш с дюли!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: