Пълнозърнести хлебчета с орехи и овесени ядки

24/10/2019
"Здравословни пълнозърнести хлебчета, без които едно ястие не би било толкова вкусно "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции19
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо932
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята и захарта в затоплената до 37 градуса вода. Оставете да шупне за 5-10 минути.

2. В блендер смелете за секунди на едро орехите с 20 грама от овесените ядки (може да ползвате и мюсли)

3. Пресейте брашната в купа, смесете със солта и смлените ядки и в средата направете кладенче. В него сипете шупналата мая и зехтина и замесете еластично тесто. Брашно си добавяйте само колкото е нужно, за да не ви лепне в началото.

4. Оставете тестото да почине 15-20 минути и го накъсайте на около 19 равни части, горе долу по 60 г всяка. Оформяйте топче, а после издължавайте на леко продълговато хлебче.

5. Подгответе си две купички - едната с малко вода, а другата с останалите 150 г фини овесени ядки или мюсли. Намазвайте всяко хлебче с вода от всички страни с помощта на силиконова четка. След това овалвайте в ядките от купичката и подреждайте на разстояние в тава покрита с хартия за печене.

6. Оставете хлебчетата да бухнат за около 40 минути и после ги изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист загар - около 25-30 минути.

7. След като извадите от фурната, покрийте с влажна кърпа за 10 минути.

Много вкусни пълнозърнести хлебчета с орехи и овесени ядки с хрупкава твърда коричка и нежна сърцевина!

Използвайте за сандвичи, препечени филийки за дипове и рязядки или към всяко едно ваше любимо ястие или закуска.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар