Веган кекс

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Веган кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Страхотна идея за сладко похапване по всяко време! Вижте тук"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 бр. неголеми
  • захар - 200 г
  • мазнина - 1 ч.ч. олио
  • брашно - 300 г Грахам или оризово
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • какао - 1 к.л. или канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте брашното с разтопената мазнина, добавете настърганите на ренде ябълки със захарта, като отделите 1 за украсата.

Объркайте накрая с какаото и бакпулвера. Може да добавите канела по желание.

Сипете сместа в тава, застлана с хартия за печене.

Нарежете последната ябълка на тънки полумесеци и ги подредете отгоре красиво в кръг, като леко притискате парченцата за да потънат, но да се вижда по-голямата част от тях.

Изпечете ябълковия сладкиш за около 25 минути в загряна фурна.

Поднася се на парчета, след като изстине веган кексът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

полина младенова
полина младенова
Спазих рецептата дословно,даже с оризово брашно,но не се получи смес като за кекс,дори част от настърганите ябълки не ги добавих,защото нямаше как.Кекса не се надигна,защото се получи много тежко тесто ,същевременно пък се усещаше мазнината доста и се оказа много тежък.Ставаше за хапване,но супер тежко и накрая го изхвърлих.Незнам защо така се получи,за пръв път такъв провал,при положение,че рецептата е спазена напълно.
29.03.2015 11:56
2
Шоколадче
Шоколадче
Смених какаото с канела и се получи страхотен сладкиш.
24.01.2015 20:53
2