Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Испански крокети

Испански крокети

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Испански крокети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Испански или не - ще ги изядем до последния!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 250 г
  • телешко месо - 250
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • галета
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото и свинското месо на малки кубчета и ги смиламе с месомелачката поне 2 пъти. Загряваме 1-2 с.л. олио и запържваме за кратко смляното месо.

Когато каймата смени цвета си поръсваме с брашното, а 3-4 минути по-късно наливаме и прясното мляко.

Задушаваме сместа на тих огън докато се сгъсти. Отстраняваме я от котлона и я оставяме малко да се охлади. Към изстиналата кайма се добавя яйцето, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме крокети, които овалваме в брашно или в галета и изпържваме до покафеняване в силно сгорещена мазнина.

Испанските крокети се поднасят със салата по избор или пикантно доматено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Рецептата е много добра ! Но винаги повече се радвам на домашно направени и авторски снимки,иначе всичко друго е супер .
08.04.2016 12:51
1