Бухти със сирене, кисело мляко и сода

27/10/2019
"Настоявам всеки мой ден да започва с порция ароматни бухти, към кого да отправя исканията си "
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 634
  • Преглеждания за месеца33369
  • Преглеждания за седмицата336
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Около 550 г от брашното се слага в голяма купа и се прави по средата кладенче. Другото брашно се оставя за доомесване на тестото. Содата се слага в киселото мляко и се изчаква 5 мин, докато шупне.

Шупналото кисело мляко, яйцата и настърганото сирене се слагат в кладенчето на брашното и се замесвате тестото. После тестото се изважда на плота и се доомесва с почти цялото отделено 50 г брашно.

Тестото се оставя покрито със стреч фолио на стайна температура да втаса за половин час. Преди да се пържи, тестото се премесва отново с малко брашно (колкото да не залепва за плота).

За направата на бухтите тестото се разточва на кора с дебелина 1 см и се изрязва на форми по желание. Бухтите се пържат в съд с много олио (4-5 пръста олио в съда), предварително умерено загрято (на степен 4 от 6).

Тестото може да се замеси от вечерта, да се сложи веднага след замесването в хладилника и бухтите със сирене да се оформят и изпържат сутринта (даже стават по-хубави).

На сутринта тестото се вади от хладилника, премесва се един път с много малко брашно (колкото да не залепва по плота) и се оставя да се отпусне половин час на стайна температура, тогава се оформят бухтите със сирене, кисело мляко и сода.

Тестото може да се съхранява в хладилника не повече от 3 - 4 дена.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар