Питка на охлюви със сирене

27/10/2019
"Искате ли да видите как една питка на охлюви изчезва от масата със скоростта на светлината - тогава пригответе тази "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 380
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода се натрошава маята, добавя се захарта и разбъркваме. Оставя се да шупне и с останалите продукти без сиренето и 1 жълтък се замесва меко тесто.

Покрива се с фолио да втаса за 1 час. Премесва се леко и отделям малко топче за пълнеж. Останалото се разделя на 3 равни части. Всяка се точи на кръгла кора 25 см.

Намазва се с разтопено масло, поръсваме натрошено сирене. Отгоре втората и третата кора по същия начин.

Наредени една върху друга с намаслени ръце се притиска да се получи кръг 32 см. Нарязва се на 4 части на кръст, а всяка част се разделя на 4 триъгълници, общо 16 части.

Навиваме от широката част към връхчето на охлювче и нареждаме в тава върху хартия за печене. Започвам от центъра и се нареждат, докато се напълни тавата.

Отделеното топче се оформя на дълго фитилче и се нарязва на малки пръчици от 2 -3 см.

Нареждат се между охлювите по края на тавата. Оставям още 30 минути да бухне, намазва се с разбит жълтък и 2 -3 с.л. олио.

Печем питата в загрята фурна 170°C около 30-35 минути.

Изважда се питката със сирене, намазваме с масло и покривам с кърпа да е мекичка за 5 минути и готово.

Надявам се тази питка на охлюви със сирене да се хареса на хората, за които е приготвена!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар