Начин на приготвяне
За готвенето (което приключва за около 30 минути) можем да изберем дали да използваме месна плънка от бекон или шунка с кашкавал или зеленчукови варианти за пълнене на телешките руладини. Ако искаме крайният резултат на готвене и месото да имат по-засищащ вкус, трябва да използваме първото; ако вместо това предпочитаме по-нежен, вторият е по-добър. Рецептата ми може успешно да се приготви в Мултикукър.
Бульонът се приготвят у дома от зеленчуци - целина, морков, магданоз, лук и др. или от сухи бульони, разредени с вода.
Другата важна съставка, която е от значение за вкуса на телешките канелони, е ароматът и вкусът на виното: предлагам бяло вино с наситен и плодов вкус или друго ароматно бяло вино.
Разстелете шницелите от телешко месо върху дъската за рязане и ги поръсете със сол, черен пипер и сирене Пекорино отгоре, като разпределите по цялата повърхност на месото от двете страни. Нарежете скилидки чесън на филийки, тиквичката и морковите на равни парчета според броя на месните шницели и поставете парчетата близо до точката, от която ще започнете да навивате шницелите.
Навийте ги, като оформите рула (канелони) и затворете краищата с клечки за зъби.
Поставете зехтина екстра върджин в тиган с незалепващо покритие. Оставете леко да загрее и добавете обелените и нарязани скилидки чесън. Преди чесънът да започне да покафенява, наредете всички рула в тигана.
Обръщайки ги често, така че да се зачервят и запечатат от всички страни. Добавете бялото вино и горещия зеленчуков бульон. Продължете да готвите на слаб огън, като обръщате рулцата често и добавяте повече врящ зеленчуков бульон, ако се изпари по време на готвенето. Когато рулцата са добре сготвени и течността за готвене се сгъсти като сос, изключете котлона.
Нарежете броколите на розички.
Сварете броколите за пет минути в подсолена вода. И веднага след това ги залейте със ледено студена вода, да се запази хубавият зелен цвят на броколите.
Сварете картофите, предварително обелени и нарязани на половинки, до готовност.
Пригответе гъбения сос:
Начупете гъбите на парчета и в малка купа ги смесете с вода. Оставете гъбите да се рехидратират за 15 минути. Изцедете накиснатите гъби, като запазите течността.
В малка тенджера разтопете маслото на средно слаб огън, добавете гъбите и задушавайте до готовност на гъбите. Добавете, като бъркате брашното, сол, черен пипер и индийско орехче.
Добавете бялото вино, накиснатите гъби и течността им и гответе за 5 до 7 минути, докато сосът стане средно гъст и без мехурчета.
Когато телешките рула се сготвят, добавете соса от печенето при ароматния гъбен сос.
Поднесете вкусните телешки канелони с варените картофки и розичките броколи, като декорирате чинията красиво и апетитно върху канапе от ароматен сос.
Представих ви един много лек и диетичен вариант.
Приятно приготвяне!