Кекс с мармалад от дюли и круши

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
443
2k
1k
882
3
28/10/2019
"Защото снощи правих кекс "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 539
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мармалад от дюли - 200 г домашен, и от круши
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • кокосово масло - 1/2 ч.ч.
  • какао - 3 ч.л.
  • кокосов чипс - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този кекс се получи уникален, не знам дали заради домашния мармалад, който много си го харесвам. Самият мармалад е смес от дюли и круши, предварително пасирани с пасатор и сварени със захар на умерено силен огън до леко сгъстяване. Направен е по мой вкус - за гарниране на рула, кремове, млечни десерти и т.н.

Разбийте яйцата със захарта в подходяща дълбока купа. Прибавете угасената сода с малко оцет и киселото мляко.

Кокосовото масло предварително разтопете леко за секунди в микровелето и добавете заедно с какаото в купата. Разбъркайте добре.

Изсипете кексовата смес в гърнето на мултикукъра, заравнете отгоре и поръсете с кокосов чипс.

Настройте на програма Печене на 180 градуса за 45 минути. Затворете капака. След като приключи програмата, в случай че кексът не е изпечен напълно продължете печенето с още 5-10 минути (по ваша преценка).

Оставете кекса да изстине и тогава го сложете в подходяща чиния.

Нарежете кекса с мармалад от дюли и круши на парчета.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар