Начин на приготвяне
Този кекс се получи уникален, не знам дали заради домашния мармалад, който много си го харесвам. Самият мармалад е смес от дюли и круши, предварително пасирани с пасатор и сварени със захар на умерено силен огън до леко сгъстяване. Направен е по мой вкус - за гарниране на рула, кремове, млечни десерти и т.н.
Разбийте яйцата със захарта в подходяща дълбока купа. Прибавете угасената сода с малко оцет и киселото мляко.
Кокосовото масло предварително разтопете леко за секунди в микровелето и добавете заедно с какаото в купата. Разбъркайте добре заедно с мармалада.
Изсипете кексовата смес в гърнето на мултикукъра, заравнете отгоре и поръсете с кокосов чипс.
Настройте на програма Печене на 180 градуса за 45 минути. Затворете капака. След като приключи програмата, в случай че кексът не е изпечен напълно продължете печенето с още 5-10 минути (по ваша преценка).
Оставете кекса да изстине и тогава го сложете в подходяща чиния.
Нарежете кекса с мармалад от дюли и круши на парчета.
Да ви е сладко!
Коментари