Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на карфиола, като го почистите и разделите на розички. След това го поставете в чопър и го смелете на фини трохи.
В подходящ съд загрейте зехтин и към него добавете нарязания на ситно лук и гъбите.
След като добие златист цвят е ред на каймата. Добавете виното, когато каймата е променила леко вече цвета си. След това добавете карфиола и овкусете с подправките /сол, черен и червен пипер, чубрица, риган, целина и магданоз/.
Залейте с около 200 мл топла вода и прибавете доматеното пюре. Оставете да ври на слаб огън до готовност на продуктите.
С готовата смес напълнете чушките, а ако ви остане, я разпределете в тавата между пълнените чушки и залейте с вода.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 60 мин.
Поднесете пълнените чушки с карфиол и кайма, докато са още топли.