Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с карфиол и кайма

Пълнени чушки с карфиол и кайма

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пълнени чушки с карфиол и кайма3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Чудите ли се какво ще се получи, ако към класическите пълнени чушки с кайма добавите и карфиол - ами опитайте и ще разберете. Рецептата от нас - останалото от вас"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр
  • кайма - 450 г
  • карфиол - 400 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • червено вино - 50 мл
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • чубрица
  • риган
  • целина
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на карфиола, като го почистите и разделите на розички. След това го поставете в чопър и го смелете на фини трохи.

В подходящ съд загрейте зехтин и към него добавете нарязания на ситно лук и гъбите.

След като добие златист цвят е ред на каймата. Добавете виното, когато каймата е променила леко вече цвета си. След това добавете карфиола и овкусете с подправките /сол, черен и червен пипер, чубрица, риган, целина и магданоз/.

Залейте с около 200 мл топла вода и прибавете доматеното пюре. Оставете да ври на слаб огън до готовност на продуктите.

С готовата смес напълнете чушките, а ако ви остане, я разпределете в тавата между пълнените чушки и залейте с вода.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 60 мин.

Поднесете пълнените чушки с карфиол и кайма, докато са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: