Лесни и вкусни меденки

gabik023gabik023
Новак
215
Лесни и вкусни меденки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Любимата рецепта на малчугани, която скоро ще могат да приготвят и сами!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 5 - 6 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се смесват, добавя се брашното, бърка се и после, когато започне да се сгъстява, започва да се меси на ръка до меко и гладко тесто.

Правят се малки топчета и по желание може да се топнат от едната страна със захар преди да се изпекат.

Пекат се на 150 градуса, но зависи от това как ги харесвате - по изпечени или по сурови.

Ако обичате по-меки меденки, след като се изпекат, ги завийте в пликче.

Лесните и вкусни меденки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
512
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мира
Мира
Не знам дали е оригиналната рецепта..но станаха чудни :)
10.12.2017 15:39
1
Бенжана
Бенжана
Супер са!
06.12.2014 19:35
3
2
умното
умното
меги, като не ти харесва се скрий и не пускай неадекватни невъзпитани коментари.
30.10.2014 22:04
4
2
меги
меги
Мими по убита корабия от теб не съм виждала. Меда е за теб да се мажеш с него. Как ви търпят мъжете ви толкова прости.
18.01.2014 16:51
11
6
Валя
Валя
Оригиналната рецепта е с 2 яйца и пропуснатата канела 1 лъжица, но това е по желание и вкус. В купа се разбъркват всички съставки и се добавя постепенно брашното до получаване на хубаво и гладко меко тесто. Готовото тесто трябва да престои в хладилник поне 2 часа. Тестото се разделя на 10 топки, които се оформят на 10 еднакви точилки. Режат се по желание на по- малки или по - големи еднакви до 10 парчета, като се дооформят с длани на топчета. По желание може да се издълбаят топчетата и да се направи крем за пълнеж.Може да се постави и орехче в топчето и да не се пълнят, но е необходимо да се поставят топли в плик или кутия за да не се стегнат от меда.
Крем: Издълбаното тесто се за залича с чаша топло мляко до образуване на каша. Към него се прибавят
1 пакетче масло
1 чаша пудра захар
1 чаша смлени орехи
Да Ви е сладко Време за приготвяне около 2 часа без престоя в хладилника
20.08.2013 12:02
6
1
Покажи всички подкоментари
гери
гери
Извинете ме, но ми омръзна да чета тъпи коментари. Хора, вие никога ли не сте правили сладки? Единственият недостатък на горната рецепта е, че няма канела. Иначе си е супер. Омесва се всичко заедно, като се внимава само да не се прекали с брашното, защото тестото е лепкаво.
20.08.2013 09:28
4
2
1
Покажи всички подкоментари
-
-
“Всички продукти се смесват“
кое по-точно не се разбира..;D боже,боже..
04.08.2013 20:02
2
3
мими
мими
А пишеш в продуктите че има мед а кво се прави с меда не е ясно топят ли се поливат ли се тва изобщо не е рецептата за меденки тц тц тц :D
04.08.2013 19:16
1
1
Покажи всички подкоментари