Чеснови филийки с кашкавал

31/10/2019
"Филийки с кашкавал, заради които си струва да направите чесън ден вкъщи "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 074
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да загрява до 200 градуса.

Счукайте чесъна или го настържете на много фино ренде. Сложете го при белтъците заедно с две щипки сол и хубаво разбийте до образуване на мехурчета (в никакъв случай на сняг).

Хляба нарежете на тънки филийки, а кашкавала също на тънки парченца с приблизителна форма като на хляба.

Застелете тавичка с хартия за печене и поръсете с галета, това ще предотврати слепване от разтапянето на кашкавала и ще придаде хрупкавост на долната част на филията.

Потапяйте в чесновия белтък всяка филийка от двете страни и отново върху двете страни залепвайте слайс кашкавал.

Подреждайте в тавичката върху галетата и пъхнете в загрятата вече фурна.

Печете до хубав златист загар и поднесете с листенца пресен босилек и риган по желание.

Една чудесна закуска или филийки за компания на ястия, супи, мезета.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар