Пролетна торта

Елена ТодороваЕлена Тодорова
Чирак
947
60
138
13/07/2013
"Оставете тортата да говори вместо вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 329
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на твърд сняг, а жълтъците на пяна със захарта. Внимателно ги смесете. При непрекъснато бъркане добавете настъргания шоколад и смлените бадемови ядки.

Изсипете готовата смес във форма за торта, дъното на която сте покрили с оризова хартия. Трябва да получите два блата, които се пекат в предварително загрята умерена фурна.

Пристъпваме към приготвянето на крема за тортата. Разбиваме маслото заедно със захарта на пяна. Към тях добавяме натрошените твърдосварени жълтъци и рома. Бъркаме до получаването на хомогенна смес.

В отделен съд се сипва сладкарската сметана. Тя се разбива с миксер до получаването на гъста маса. Внимателно се добавя към останалите съставки на крема.

С този крем се намазват блатовете за тортата. Украсява се с пресни плодове по желание и с фантазия. Прибира се поне за 12 часа в хладилник и се поднася охладена.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар