Туршия от карфиол без стерилизиране

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор40513131
02/11/2019
"Винаги вкусна гарнитура през зимата - подгответе си туршия от карфиол лесно и бързо "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 262
  • Преглеждания за месеца535
  • Преглеждания за седмицата211
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1/2 глава
  • вода - 2 ч.ч.
  • ябълков оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • хималайска сол  - 4 с.л.
  • бурканчета - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме първо разтворът, за да има време да се разтвори - като в кана (като за айрян) сипваме 1 ч.ч. ябълков оцет, 2 ч.ч. вода, 1 ч.ч. бяла захар и 4 с.л. хималайска сол и разбъркваме.

Измитите бурканчета, подреждаме едни до други и разпределяме във всички плътно и до горе от карфиола, който предварително сме измили и начупили на малки бонзайчета.

Важно е също да няма черни точици или потъмнели петна по главичките, за да не допринесат за процес на разваляне.

Заливаме с разтвора догоре, малко преди пръстена на гърлото и затваряме плътно капачките.

Хубаво е често да разклащаме бурканчетата, и така след около 3-4 седмици ще бъде чудесна вкусна туршия - само от карфиол - без стерилизиране и без аспирин!

Здравословна и много подходяща към уютни зимни ястия!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар