Паея по наш вкус

АнонименАнонимен
Новак
1
03/11/2019
"Ако искате да разберете тайната на вкусната паеля - преминете по-надолу и добър апетит "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 141
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимам средно голяма тава за паеля, слагам я на газовия котлон и слагам зехтина с много ситно нарязания чесън.

Чесънът убива силната миризма на зехтина. След това запържвам нарязаните на ленти чушки за 2-3 минути, вадя ги и оставям настрани.

В мазнината добавям месото от половин пиле, нарязано на дребни парчета, но без бялото месо, и нарязания по същия начин половин заек. Запържвам хубаво до златисто-кафеникав цвят на месото.

След това добавям червения пипер бъркам енергично и много важно - след като усетите леко загарящата миризма на пипера, слагате доматеното пюре.

Бъркам енергично и добавям 2 ч.ч. пилешки бульон. Оставям да поври до редуциране на бульона. Добавям ориза, зеления фасул, зрелия сварен фасул и 6 ч.ч. бульон.

Подправяме със сол, черен пипер и щипка шафран. Тайната на вкусната паеля е в леко загорелия вкус на ориза. Сервира се с нарязани лимони.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Христо Славейков
Принципно знам, че оризът става за 15 минути, ама за да загори малко ще трябват повече, защото паелята не бива да се бърка!
0
0
Христо Славейков
Хубава рецепта, но кога връщаш чушките и колко време я доваряваш накрая!?!
0
0
Йорданка Ковачева
Истинска Паея Валенсиана! Браво, с удоволствие прочетох рецептата ви. Поздравления!
0
0