Паея по наш вкус

Паея по наш вкус2 / 2
03/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако искате да разберете тайната на вкусната паеля - преминете по-надолу и добър апетит"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • заек - 1/2бр.
  • чушки - 2 бр. червена
  • зелен фасул - 1 ч.ч.
  • фасул - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • шафран - щипка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • пилешки бульон
  • ориз - 3 ч.ч.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимам средно голяма тава за паеля, слагам я на газовия котлон и слагам зехтина с много ситно нарязания чесън.

Чесънът убива силната миризма на зехтина. След това запържвам нарязаните на ленти чушки за 2-3 минути, вадя ги и оставям настрани.

В мазнината добавям месото от половин пиле, нарязано на дребни парчета, но без бялото месо, и нарязания по същия начин половин заек. Запържвам хубаво до златисто-кафеникав цвят на месото.

След това добавям червения пипер бъркам енергично и много важно - след като усетите леко загарящата миризма на пипера, слагате доматеното пюре.

Бъркам енергично и добавям 2 ч.ч. пилешки бульон. Оставям да поври до редуциране на бульона. Добавям ориза, зеления фасул, зрелия сварен фасул и 6 ч.ч. бульон.

Подправяме със сол, черен пипер и щипка шафран. Тайната на вкусната паеля е в леко загорелия вкус на ориза. Сервира се с нарязани лимони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Принципно знам, че оризът става за 15 минути, ама за да загори малко ще трябват повече, защото паелята не бива да се бърка!
24.03.2020 20:24
Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава рецепта, но кога връщаш чушките и колко време я доваряваш накрая!?!
24.03.2020 20:21
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Истинска Паея Валенсиана! Браво, с удоволствие прочетох рецептата ви. Поздравления!
03.11.2019 18:57