Печено агне с ориз

София В.София В.Новак171922
06/11/2019
"С печеното агне не правим компромис "
Приготвяне70 мин.
Готвене180 мин.
Общо250 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 2 - 3 кг или бутче
  • чесън - 1 глава
  • мащерка - прясна
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • слънчогледово олио - 100 мл
  • ориз - 1 ч.ч. (бланширан)
  • вода - 1 л (около)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковаме добре измито и подсушено агнешко, правейки прорези по цялата му повърхност. Поставяме по половин скилидка чесън в прорезите.

Смесете олиото със солта, мащерката, черния и червения пипер и ги втрийте в месото. Оставяме агнешкото 1 час да поеме подправките.

В тавата, в която ще печем месото, наливаме малко вода (един пръст).

Печем в предварително загрята на 200°C фурна за около 30 мин (месото да хване коричка), след което вадим тавата, покривате я с алуминиево фолио и печем около 2 часа на 180 градуса. Следим дали водата не е извряла.

След като месото е почти готово, следва да прибавим измития ориз.

Ориза добавяме във вече получилия се сос от печеното агнешко, добавяйки 2 ч.ч. вода.

Връщаме тавата с печеното агне с ориз във фурната без фолиото и печем на 180°C до готовност на ориза.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар