Начин на приготвяне
Накълцайте чесъна и праза и ги задушете за 5 минути в зехтина и маслото.
През това време си измийте и накълцайте броколите и картофа на парченца.
След 5-тата минута добавете към праза броколите и картофа и задушете за още 3 минути с малко сол.
Налейте прясното мляко, сметаната и половината от водата. Сложете кубчето бульон (или зеленчукова подправка на Пикантина за супи) и черния пипер и варете под капак 20 минути.
Добавете сирената - горгонзола и настърган пармезан, ако е нужно, регулирайте солеността.
Пасирайте кремсупата от броколи до гладкост и разредете с останалата вода.
Поднесете зеленчуковата супа гореща, гарнирана с пресни малки розички от броколи и от горгонзолата.
Добър апетит с тази уникална супа от броколи с горгонзола и сметана!