Начин на приготвяне
Приготвяме блата за тортата по следния начин.
Отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват на пяна заедно със захарта, а белтъците се разбиват на твърд сняг. Към разбитите жълтъци добавяме смлените орехови ядки, настъргания шоколад, ванилията и брашното.
Последно се добавят много внимателно и разбитите на сняг белтъци. Така приготвената смес се изсипва във форма за печене, дъното на която сме застлали с оризова хартия. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Отавяме го да изстине и то нарязваме на 2 или 3 части хоризонтално.
Пристъпваме към приготвянето на плънката. Първо разтваряме ваниловата захар в прясното мляко. С тях зариваме натрошените орехови ядки. Кипваме сместа за кратко и оставяме да се охлади.
Маслото се разбива на пяна заедно с кристалната захар. При непрекъснато бъркане се налива при ореховата смес. Със сместа намазваме блатовете. Украсяваме по желание с течен шоколад, шоколадови стърготини, орехи или кокосови стърготини.
Прибираме в хладилник за да се охлади.
Коментари