Начин на приготвяне
За тази рецепта качеството на продуктите е от изключителна важност.
Загрейте много силно 30 г от маслото, добавете пилешките дробчета и пържене за около 7-9 мин /зависи от големината/, като ги обръщате периодично.
В никакъв случай не трябва да загорят и отвътре трябва да останат сурови. Добавете рома, когато изври, свалете от котлона и оставете дробчета да се охладят.
Разтопете останалото масло в тиган, прехвърлете дробчета и маслото в кухненски робот, пасирайте, добавете сметана, солта и пипера на вкус и пасирайте отново до получаването на хомогенна смес.
Нарежете франзелата на колелца, които ще запечете във фурната или на сух тиган. Намажете ги съвсем леко с масло.
Оформете получения пастет (аз използвах сак на пош) и украсете с каперите.
Предястието е подходящо както за ордьовър с чаша Просеко.
С това парфе от пилешки дробчета може да направите следобедна закуска в компанията на чаша топъл ментов чай, леко подсладен с мед.