Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена кремсупа с пармезан и горгонзола

Тиквена кремсупа с пармезан и горгонзола

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Тиквена кремсупа с пармезан и горгонзола
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Ако обичате кремсупи, ето още една, която може да включите в менюто си - тиквена кремсупа с горгонзола и пармезан, да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • селъри - 1 стрък
  • пармезан - 50 г настърган
  • горгонзола - 150 г
  • сол - 1 равна супена лъжица
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквата и картофите на малки парчета. Сложете ги в тенджерка и покрийте (около два пръста над продуктите) със студена вода.

Добавете нарязаните на едро лук и и селъри. Посолете и сложете тенджерата на котлона. Сварете зеленчуците до омекване.

Отдръпнете съда от огъня. Ако прецените, че водата е много за вашата кремсупа от тиква, отлейте преди да пасирате.

Винаги после може да разредите тиквената супа.

Излейте две супени лъжици зехтин, поръсете с настъргания пармезан и пасирайте до гладкост.

Поднесете тиквената кремсупа топла, поръсена с кубчета горгонзола.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: