Италианска питка Данубио с пълнеж (Danubio)

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
330
50
390
1
06/11/2019
"Обичаме Италия и нейните деликатеси, а питките са твърдо сред тях - ето още една "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко. Сложете в него маята с щедра щипка захар и една супена лъжица брашно. Разбъркайте, покрийте съда и оставете на топло, докато сместа шупне.

В голяма купа пресейте брашното. Излейте шупналата кашичка. Добавете зехтина и едно малко яйце. Ако яйцето е по-голямо, може да се наложи да добавите още брашно, но не повече от 1 супена лъжица.

Замесете тесто, когато то се оформи, добавете солта. Измесете още около 10 мин. Оформете тестото на топка, намажете го със зехтин, оставете в купата, покрито с парче найлон и кърпа.

Приберете купата на топло, докато тестото удвои обема си. Втасалото тесто сложете на набрашнена повърхност. Разделете го на части - всяка около 90 г.

Направете малки топки, поразточете ги, а в средата им сложете кубчета варена шунка и кашкавал. Оформете топките добре.

Застелете тава с хартия за печене. С четка я намажете със зехтин. Подредете топките в тавата, покрийте с кърпа и оставете за около 40 мин, за да се отпуснат.

Разбийте жълтъка с 2 супени лъжици зехтин и още толкова прясно мляко. Намажете питката. По желание може да поръсите с микс от семена.

Изпечете питката с пълнеж на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Охладете италианската питка Данубио на решетка.

Много мека, пухкава и вкусна! Да ви е сладко!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар