Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тесто»Тесто за мекици в хладилник

Тесто за мекици в хладилник

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Тесто за мекици в хладилник2 / 4
22/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Замесвате, слагате в хладилник и на сутринта хоп, вкусни мекици, каквито обожавате от дете"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 - 500 г
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 100 мл топла
  • мая - половин кубче
  • яйца - 2 бр.
  • сол - щипка
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа.

Маята се разтваря в топлата вода. Разбърква се. След това се сипва при брашното.

Прибавят се яйцата, киселото мляко, солта и захарта. Замесва се меко тесто.

Готовото тесто се оставя в купата, като се поръсва с брашно. Прибира се в плик и се връзва.

Тестото се оставя в хладилника и на следващата сутрин се използва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прекрасна рецепта, но става с около килограм брашно.
04.03.2022 11:06
6