Начин на приготвяне
Активирайте маята, като сипете 2 с.л, захар и разбъркате хубаво, докато получите консистенция на боза, сипете около 100 мл топло мляко и около 2 с.л брашно.
Оставете да изпълни купичката, след което е готова.
Разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи, и прибавете прясното мляко, ванилията, кората от портокала и есенцията.
Разтопете маста и маслото, пресейте брашното и направете кладенче. Замесете меко тесто, като започнете да вмъквате по малко от мазнината.
Месите и добавяте от маслото с олиото и маста, докато тестото усвои всичката мазнина.
Оставете тестото да почине около 20 минути, след което намажете торбичка с олио и пъхнете тестото в нея, хубаво я завържете и приберете в хладилник.
На другия ден извадете тестото и след около час можете да го оформяте.
Козуначеното хладилно тесто е готово.