Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички с бишкоти, уиски и черен шоколад

Пастички с бишкоти, уиски и черен шоколад

Пастички с бишкоти, уиски и черен шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"С тези пастички ще опияните гостите си в буквален и в преносен смисъл - невероятно вкусни са и как няма, нали имат и уиски..."

Необходими Продукти

  • бишкоти - 220 г Савоярди
  • кафе - 1 ч.л. разтворимо
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 250 мл
  • уиски - 1 с.л.
  • крем
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 150 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • течна сметана - 200 мл
  • черен шоколад - 80 % какао
  • декорация
  • парченца пурички - с шоколад 3 - 4
  • сладкарска боя - на прах
  • кисело мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваря се лъжичка кафе в топла вода и се разбърква с малко захар на вкус. Сипва се в подходяща купичка.

Приготвя се кремът за пастичките, като в купа се разбива течна сметана с половината пудра захар до меки връхчета. Добавя се лъжица алкохол, при мен лъжица уиски, маскарпоне и заквасена сметана.

Прибавя се останалата пудра захар и една ванилия. Разбърква се с телена бъркалка, да няма бучки, до гладко кремче.

В правоъгълна тава сипвам на дъното 3 с.л. крем и намазвам дъното. Нарежда се един ред бишкоти, топени за секунди в кафето с уиски, отгоре намазвам с част от крема и поръсваме с настърган черен шоколад.

Следва втори ред бишкоти, крем и завършваме, като се поръсва с шоколад.

С нож се маркират 8 пастички.

В лъжичка кисело мляко се сипва боя на прах да се разтвори и добавяме в крема да се оцвети. Сипва се в пош с накрайник звезда и се декорира всяка пастичка.

Пурички се нарязват на парчета от 2 -3 см и набождаме върху голямата розичка на всяка пастичка.

Пастичките с бишкоти, уиски и черен шоколад се оставят се в хладилника да попият за 1 нощ и за празника сладкишът е готов.

Архангеловден е, бъдете здрави!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: