Начин на приготвяне
Разтваря се лъжичка кафе в топла вода и се разбърква с малко захар на вкус. Сипва се в подходяща купичка.
Приготвя се кремът за пастичките, като в купа се разбива течна сметана с половината пудра захар до меки връхчета. Добавя се лъжица алкохол, при мен лъжица уиски, маскарпоне и заквасена сметана.
Прибавя се останалата пудра захар и една ванилия. Разбърква се с телена бъркалка, да няма бучки, до гладко кремче.
В правоъгълна тава сипвам на дъното 3 с.л. крем и намазвам дъното. Нарежда се един ред бишкоти, топени за секунди в кафето с уиски, отгоре намазвам с част от крема и поръсваме с настърган черен шоколад.
Следва втори ред бишкоти, крем и завършваме, като се поръсва с шоколад.
С нож се маркират 8 пастички.
В лъжичка кисело мляко се сипва боя на прах да се разтвори и добавяме в крема да се оцвети. Сипва се в пош с накрайник звезда и се декорира всяка пастичка.
Пурички се нарязват на парчета от 2 -3 см и набождаме върху голямата розичка на всяка пастичка.
Пастичките с бишкоти, уиски и черен шоколад се оставят се в хладилника да попият за 1 нощ и за празника сладкишът е готов.
Архангеловден е, бъдете здрави!