Пухкава баница със сусам

08/11/2019
"Пухкава и много вкусна баница със сусам, която може да спретнете за нула време "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 593
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка. В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка, не е нужен миксер.

Добавя се натрошено сирене, кисело мляко с разбита в него сода да шупне и накрая - две лъжици царевично брашно.

Разбърква се плънката и започваме. Една кора се поръсва с олио, върху нея втора кора и сипваме 4 с.л. плънка.

С гърба на лъжицата се намазва по цялата кора и двете кори се навиват на руло.

Нареждат се в голямата тава от печката, намазана с олио.

Така се оформят всички кори.

С нож баницата се нарязват на парчета.

В останалата яйчена смес сипваме 2-3 с.л. олио, разбърква се и намазваме с четка отгоре, поръсва се сусам.

Печем пухкавата баница със сусам в загрята фурна на 180 °C около 25 минути до апетитен загар.

Изважда се пухкавата баница и покриваме с кърпа.

Да ви е вкусно!

Солидна италианска тава с дръжки 32 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
61.60 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар