Бистра гъбена супа с челядинки

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
74
549
92
107
08/11/2019
"Винаги, когато не сте в настроение, може да си го оправите с тази бистра гъбена супичка с челядинки "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 666
  • Преглеждания за месеца758
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гъбена Супа

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват, измиват се по-едрите се накъсват на две или три, а по-малките се оставят цели.

В тенджера се загрява маслото и в него се задушават до омекване морковите, черният пипер и гъбите.

Прибавя се брашното, разбърква се хубаво да не останат бучки, прибавят се солта и оризът, налива се бульонът, 2 ч.ч. вода, лимоновият сок и джодженът.

Гъбената супа се вари се до готовност на ориза на слаб огън, а ако е нужно, се добавя и още гореща вода.

Накрая бистрата гъбена супа с челядинки се поръсва с магданоз.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар