Бистра гъбена супа с челядинки

Sonya SimeonovaSonya SimeonovaНовак421646
08/11/2019
"Винаги, когато не сте в настроение, може да си го оправите с тази бистра гъбена супичка с челядинки "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се изчистват, измиват се по-едрите се накъсват на две или три, а по-малките се оставят цели.

В тенджера се загрява маслото и в него се задушават до омекване морковите, черният пипер и гъбите.

Прибавя се брашното, разбърква се хубаво да не останат бучки, прибавят се солта и оризът, налива се бульонът, 2 ч.ч. вода, лимоновият сок и джодженът.

Гъбената супа се вари се до готовност на ориза на слаб огън, а ако е нужно, се добавя и още гореща вода.

Накрая бистрата гъбена супа с челядинки се поръсва с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар