Ретро Тутманик

09/11/2019
"Точно както едно време го правеха - със златиста коричка и много сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 065
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1/4 ч.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме брашното в купа и в него натрошаваме с ръка маята. Посоляваме и постепенно наливаме водата и размесваме. Възможно е да трябва да се добавя още вода или пък посоченото количество да е много /зависи от чашата, която се използва за мярка/.

Трябва да се получи меко тесто. Покриваме тестото и го оставяме да удвои обема си. След това го разделяме на 10 топки.

Приготвяме плънката за тутманика, като разбиваме яйцата леко, към тях натрошаваме сиренето и разбъркваме.

Загряваме олиото и потапяме в него една топка. Раздърпваме я с ръце на малка кора.

Поставяме в единия ѝ край по дължина 1 пълна с.л. от плънката. Навиваме на руло и разрязваме на 4 по-малки рулца.

Подреждаме така направените тестени рулца плътно едно до друго в тавичка, покрита с намазнена хартия за печене. Отгоре поръсваме с малко олио. Оставяме настрани за 5 минути.

Загряваме фурната на 180 градуса и слагаме ретро тутманика да се пече около 10 минути.

След това увеличаваме температурата на 200 градуса и печем още около 25 минути до златисто.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
09.11.2019 19:59
сякаш отново съм дете и съм при баба. много вкусно изглежда
0
0