Начин на приготвяне
Измийте много добре ориза под течаща вода и оставете да се прецеди.
Почистете и нарежете праза на ситно.
В тенджера нагрейте олиото и добавете нарязания праз, запържете до омекване. Добавете прецедения ориз и продължете запържването до прозрачен цвят на ориза.
Добавете доматите, черен пипер на вкус, налейте 3 ч.ч. топла вода и разбъркайте.
Намалете котлона на слаб огън и след като ястието заври, посолете на вкус и затворете капака на тенджерата, оставете да къкри, като периодично разбърквате до готовност на ориза.
В самия край на готвенето поръсете с ригана, разбъркайте и премахнете постния ориз от котлона.
Оставете под затворен капак ориза с праз и домати да се задуши за около 10-15 минути.
Коментари