Начин на приготвяне
Направете първо карамела, като сложите захарта в касерола на котлона. Изчакайте да се разтопи, но внимавайте да не загори. Излейте готовия карамел във форма за кекс (16 см).
Сложете прясното мляко за крем карамела на котлона заедно със захарта. Изчакайте да се разтопи, но не и да завира. Изключете, сложете ванилията и заделите.
В купа счупете трите яйца и разбъркайте хубаво с тел. Добавете на тънка струйка млякото при непрекъснато бъркане. Сложете Бейлиса и разбъркайте. Излейте сместа върху карамела.
Направете блата, като разбиете яйцето със захарта на крем. Добавете олиото, Бейлиса и прясното мляко. Без да спирате да бъркате, сложете брашното, бакпулвера и какаото.
Излейте внимателно сместа върху крем карамела. Не се притеснявайте, тя ще си остане отгоре.
Поставете формата с кодрит кадир в дълбока тавичка. Напълнете със студена вода. Печете в студена фурна на 170 градуса за около час.
Ако забележите, че започва да завира, може да добавите няколко бучки лед във водата и така ще спрете процеса.
Извадете и оставете кодрит кадир с бейлис да изстине във водата, а след това оставете в хладилника за една нощ.
Страхотен арабски сладкиш Кодрит Кадир!
Коментари