Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кодрит Кадир»Мини Кодрит Кадир с Бейлис

Мини Кодрит Кадир с Бейлис

Мини Кодрит Кадир с Бейлис5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Този сладкиш заслужава място в приказките от 1001 нощ - сигурно би бил любимият на Шехерезада, ако някой го беше създал тогава"

Необходими Продукти

  • за крем карамела
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • бейлис - 1 капачка
  • За блата
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 50 г
  • прясно мляко - 50мл
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л
  • какао - 1 ч.л
  • бейлис - 1 капачка
  • брашно - 50 г
  • За карамела
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо карамела, като сложите захарта в касерола на котлона. Изчакайте да се разтопи, но внимавайте да не загори. Излейте готовия карамел във форма за кекс (16 см).

Сложете прясното мляко за крем карамела на котлона заедно със захарта. Изчакайте да се разтопи, но не и да завира. Изключете, сложете ванилията и заделите.

В купа счупете трите яйца и разбъркайте хубаво с тел. Добавете на тънка струйка млякото при непрекъснато бъркане. Сложете Бейлиса и разбъркайте. Излейте сместа върху карамела.

Направете блата, като разбиете яйцето със захарта на крем. Добавете олиото, Бейлиса и прясното мляко. Без да спирате да бъркате, сложете брашното, бакпулвера и какаото.

Излейте внимателно сместа върху крем карамела. Не се притеснявайте, тя ще си остане отгоре.

Поставете формата с кодрит кадир в дълбока тавичка. Напълнете със студена вода. Печете в студена фурна на 170 градуса за около час.

Ако забележите, че започва да завира, може да добавите няколко бучки лед във водата и така ще спрете процеса.

Извадете и оставете кодрит кадир с бейлис да изстине във водата, а след това оставете в хладилника за една нощ.

Страхотен арабски сладкиш Кодрит Кадир!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
любим сладкиш от изтока
12.11.2019 23:07
1
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Браво за корекноста!
10.11.2019 13:43
1
Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Част от рецептата съм взела от блога "Ухае на...."
10.11.2019 13:00