Хляб без месене с айрян

Хляб без месене с айрян

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
370
3k
2k
1k
5
11/11/2019
"Нетрадиционен хляб, който няма нужда от месене, но пък един айрян ще му дойде много добра - вижте защо"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете всички продукти, като предварително пресейте брашното.

Разбъркайте добре с дървена лъжица, колкото да се смесят продуктите. Покрийте с фолио и оставете да втаса за два часа.

След това прехвърлете тестото върху добре набрашнен плот. Потопете ръцете си в брашно и оваляйте тестото, като едновременно го оформете на топка, без да го притискате.

Застелете тава с хартия за печене и сложете тестото. Оставете отново да втаса за още 30 минути.

С остър нож направете повърхностни разрези и сложете хляба да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

По желание преди печене може да намажете хляба без месене с разтопено масло.

Готовия хляб без месене с айрян охладете напълно върху решетка и след това нарежете.

Източник: Йоланта Делибозова - Йоли

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:57
розмаринът само за украса ли е, или като идея да е добави в тестото
0
0
Росица Петрова
Сложих го като украса, но на този хляб може да се добавят различни подправки.
0
0