Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Пълнозърнест хляб с айрян в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб с айрян в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пълнозърнест хляб с айрян в хлебопекарна
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
8
"Вкусен и здравословен хляб, приготвен само с едно натискане на копчето на хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • айрян - 260 мл или вода
  • прясна мая - 10 г или 5 г суха
  • олио - 3 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 250 г бяло
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда на пекарната се поставят първо течните съставки - айрян или вода, олиото, после маята, захарта.

После брашното, предварително пресято и солта.

Хлебопекарната се включва на основна програма за бял хляб.

Включва се на максимален грамаж, за да се надигне по-добре, и най-светла коричка.

След като се изпече, се охлажда на решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: