Мързелив сладкиш

редакция:
Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Мързелив сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Бърз и вкусен сладкиш, който се топи в устата. Този сладкиш го научихме от главната ни редакторка, която от време на време ни глези с него. Просто рядко има време за друго."

Необходими Продукти

  • ябълки - 1.5 кг
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. + още 5 ч.л. за карамелизиране
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • масло - 80 - 100 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи продукти без канелата и ги разбъркайте.

Рендосайте ябълките и ги объркайте с канелата и захарта.

Започнете да редите в правоъгълна тава - тънък ред суха смес, малко масло, ред ябълки и така още 2 реда.

Отгоре завършете с грис и полейте с разтопено масло. Аз обичам да добавям и малко ябълков сок.

Пъхнете ябълковия сладкиш да се пече в умерено загрята фурна до зачервяване.

Мързеливият сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
519
411
34
22
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
А карамелизираната захар за какво служи?
06.08.2013 17:43
1
Дени
Дени
И още нещо, започва се с ябълките и се завършва със суха смес. При обратният вариянт, сладкишът няма да се отлепи от тавата.
06.08.2013 17:21
Дени
Дени
Изключително объркано е написана рецептата.
Карамелът се слага на дъното на тавичката и отгоре се редят продуктите. Завършва се със суха смес (не само с грис) и се залива с масло.
06.08.2013 17:10
6
Яна Борисова
Яна Борисова
А карамелизираната захар кога се добавя?
06.08.2013 15:56