Мързелив сладкиш

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Мързелив сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Бърз и вкусен сладкиш, който се топи в устата. Този сладкиш го научихме от главната ни редакторка, която от време на време ни глези с него. Просто рядко има време за друго"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1.5 кг
  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. + още 5 ч.л. за карамелизиране
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • канела - 1 - 2 ч.л.
  • масло - 80 - 100 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички сухи продукти без канелата и ги разбъркайте.

Рендосайте ябълките и ги объркайте с канелата и захарта.

Започнете да редите в правоъгълна тава - тънък ред суха смес, малко масло, ред ябълки и така още 2 реда.

Отгоре завършете с грис и полейте с разтопено масло. Аз обичам да добавям и малко ябълков сок.

Пъхнете ябълковия сладкиш да се пече в умерено загрята фурна до зачервяване.

Мързеливият сладкиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
519
411
34
22
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да,много лесен и вкусен ,благодаря,че ми припомнихте,от години го правим в нашето семейство,особено по-добър е на другия ден. Между нас го наричаме "трите чаши".Описанието ми е лесно и просто-смесваме сухите съставки,и редуване с настърганите ябълки,отгоре разпределяме парченца масло и печели.УСПЕХ!
26.01.2024 07:38
2
Елена Кавак
Елена Кавак
Не можах да разбера ябълковия сок от къде се получава - от настърганите ябълки или още ябълки трябва да се имат предвид за да се получи и той.
05.09.2016 11:40
9
4
Потребител#176594
Потребител#176594
Не разбрах от рецептата две неща:1. къде се слага карамелизираната захар?
2.Как така отгоре на сладкиша се слага грис?Та нали и той влиза в състава на сухите съставки? Уточнете, моля!
05.09.2016 08:33
23
7
Ani Petrova
Ani Petrova
Receptatt e mnogo negramotno napisana ako vaobshte e napisana.Nyam ali nai posle tezi koito postvat recepti v tazi web starnica da napishat obyasneniyatat kato horata ili vaobshte da ne pishat nishto.
Nyakolko pati se opitavah da prigotvya nyakoi nehsta ot tozi website no stanah dostoini samo za bokluka. Poveche ne bih riskuvala da napravya neshto ot tyk.
09.07.2016 23:37
17
9
2
Покажи всички подкоментари
Оли
Оли
невероятен е, постояно го правиме
25.04.2014 11:05
7
3
1
Покажи всички подкоментари
Аййй
Аййй
Ако се добави и малко ябълков сок-не става сух!
02.01.2014 18:59
6
3
Неда
Неда
Страхотно става.Направих го дословно по рецептата !
24.12.2013 11:55
4
1
1
Покажи всички подкоментари
Тото
Тото
Дали не е добра идея да се напише тази рецепта отново, по-подробно и ясно?....
25.11.2013 15:59
19
8
Таня
Таня
Аз го слагам върху хартия за печене, като започвам с ред суха смес, нямам идея за карамелизираната захар какво се прави и до момента съм правила само с олио, но става много вкусен сладкиш. Ябълките се рендосват, най-добре потърсете друга рецепта "Грис с ябълки"
15.11.2013 15:21
10
4
1
Покажи всички подкоментари
Диди
Диди
нищо не разбрах от начина на приготвяне
14.11.2013 16:01
10
3
Valentina Petrova
Valentina Petrova
добре звучи,но не става ли малко сух
14.11.2013 15:28
Марго
Марго
Карамелизираната захар се слага в чинииката за сервиране.
14.11.2013 12:21
Гал
Гал
Рецептата не е точна.Не става ясно коя захар се смесва с ябълките,тази за карамела или 1чаша
14.10.2013 18:28
1
1
жени
жени
Към сместта с ябълки прибавете и счукани орехи...Става още по-вкусно!Най-отгоре поръсете с пудра захар!
10.10.2013 21:04
2
1
Карамелка
Карамелка
ВАНЯ, карамелизираната захар служи да има аромат на карамел....
10.10.2013 12:43
1
Дида
Дида
Може ли ябълките да са нарязани на тънки филийки? Къде се слага карамелизираната захар?
09.10.2013 15:03
1
1
Добри
Добри
Ябълките рендосани ли са?
09.10.2013 15:01
1
лили
лили
Ясна е рецептата аз го правя но без тая карамелизирана захар дето не е ясно за нея къде се слага .Иначе става много вкусен. И наистина е мързелив .
24.08.2013 18:54
2
СНЕЖАНКА ЖЕЛЯЗКОВА
СНЕЖАНКА ЖЕЛЯЗКОВА
НИКАК НЕ Е ЗА МЪРЗЕЛАНИ!
23.08.2013 16:24
1
1
ГЕРИ
ГЕРИ
Няма да рискувам да го правя.Рецептата е не ясна!!!
11.08.2013 22:02
3