Филе от лаврак със спаначен сос и сметана
Fileti brancina sa sosom od spanaća i pavlakom
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от лаврак със спаначен сос и сметана

Филе от лаврак със спаначен сос и сметана

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4925k1k2k
Филе от лаврак със спаначен сос и сметана
Снимка: Ivi Vacca
1 / 4
13/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"И вие ли виждате тази красота в чиния - сред гордите участници в композицията са филе от лаврак, сметана и спанак"

Необходими Продукти

  • филе от лаврак - 4 бр. около 170 г всяко
  • краве масло - 30 г
  • лук - 1 бр. кромид, нарязан на ситно
  • спанак - 300 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. сухо
  • зеленчуков бульон - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 1/2 ч.ч. 35%
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • картофи - 4 бр. сварени
  • индийското орехче
  • кориандър
  • семена от копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тиган на среден огън задушете нарязания ситно лук в масло за 5 минути, като разбърквате често.

Добавете чесъна и индийското орехче и гответе 1 минута.

Деглазирайте с бялото вино и гответе още 1 минута.

Добавете спанака, бульона, солта и черния пипер и гответе още 2 минути.

Добавете зеленчуковия бульон и сметаната и разбъркайте. Варете 5 минути или докато сосът за рибата се сгъсти (за по-гладък сос пюрирайте с пасатор).

В друг съд сварете предварително обелените картофи.

Изплакнете и подсушете рибните филета. Поръсете ги със сол, черен пипер, смлени семена от копър или кориандър. Поръсете с брашно, за да станат по хрупкави.

В тиган загрейте зехтин на средно силен огън.

Запечете рибата 2 до 3 минути от всяка страна.

Поднесете филета лаврак върху спаначения сос с плодчета нар и райска ябълка и по един картоф на всяка порция.

Райската ябълка е полезна и ценна като храна, диетично и лечебно средство. В миналото лечителите са я използвали за възстановяване на хора след продължително боледуване. Не напразно я наричат храната на боговете.

Ползите за здравето от нара са безброй и това, което ги прави специални, е, че освен да помагат на тялото, наровете са и вкусни.

Предлагам ви една изключително вкусна и много полезна рецепта за филе от лаврак със спаначен сос и сметана, но рибното филе може и да от дуг вид риба

Приятно приготвяне и хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: