Начин на приготвяне
В голяма тиган на среден огън задушете нарязания ситно лук в масло за 5 минути, като разбърквате често.
Добавете чесъна и индийското орехче и гответе 1 минута.
Деглазирайте с бялото вино и гответе още 1 минута.
Добавете спанака, бульона, солта и черния пипер и гответе още 2 минути.
Добавете зеленчуковия бульон и сметаната и разбъркайте. Варете 5 минути или докато сосът за рибата се сгъсти (за по-гладък сос пюрирайте с пасатор).
В друг съд сварете предварително обелените картофи.
Изплакнете и подсушете рибните филета. Поръсете ги със сол, черен пипер, смлени семена от копър или кориандър. Поръсете с брашно, за да станат по хрупкави.
В тиган загрейте зехтин на средно силен огън.
Запечете рибата 2 до 3 минути от всяка страна.
Поднесете филета лаврак върху спаначения сос с плодчета нар и райска ябълка и по един картоф на всяка порция.
Райската ябълка е полезна и ценна като храна, диетично и лечебно средство. В миналото лечителите са я използвали за възстановяване на хора след продължително боледуване. Не напразно я наричат храната на боговете.
Ползите за здравето от нара са безброй и това, което ги прави специални, е, че освен да помагат на тялото, наровете са и вкусни.
Предлагам ви една изключително вкусна и много полезна рецепта за филе от лаврак със спаначен сос и сметана, но рибното филе може и да от дуг вид риба
Приятно приготвяне и хапване!