Начин на приготвяне
В дълбок тиган с незалепващо покритие загряваме около 50 мл от олиото, нарязваме праза на ситно и го запържваме, докато омекне.
След което добавяме отцедените гъби и сиренето, което предварително сме го натрошили.
Дърпаме тигана на страни и когато плънката леко се е охладила, добавяме и яйцата.
Вземаме една от корите, намазваме я с малко олио, поръсваме от плънката, навиваме я на руло и я поставяме в леко намаслена тава - тази операция извършваме до свършването на плънката и корите.
След което режем така оформената баница на парчета, по желание и заливаме със заливка от 1 яйце, киселото мляко и 1 ч.л. сода бикарбонат.
Печете баницата с праз в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час или до готовност.
Добър Апетит с тази пухкава баница с праз и гъби!