Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пухкава баница с праз и гъби

Пухкава баница с праз и гъби

Пухкава баница с праз и гъби
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
1 / 2
14/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ако хубавата баница зависи от плънката, то тази значи е страхотна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет печени на сач
  • сирене - 300 г бяло саламурено
  • яйца - 3 бр. за плънката + 1 за заливката
  • праз - 1 стрък
  • печурки - 1 буркан стерилизирани
  • кисело мляко - 1/2 кофичка.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с незалепващо покритие загряваме около 50 мл от олиото, нарязваме праза на ситно и го запържваме, докато омекне.

След което добавяме отцедените гъби и сиренето, което предварително сме го натрошили.

Дърпаме тигана на страни и когато плънката леко се е охладила, добавяме и яйцата.

Вземаме една от корите, намазваме я с малко олио, поръсваме от плънката, навиваме я на руло и я поставяме в леко намаслена тава - тази операция извършваме до свършването на плънката и корите.

След което режем така оформената баница на парчета, по желание и заливаме със заливка от 1 яйце, киселото мляко и 1 ч.л. сода бикарбонат.

Печете баницата с праз в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час или до готовност.

Добър Апетит с тази пухкава баница с праз и гъби!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: