Начин на приготвяне
За тази нежна шоколадова торта, в която няма пшенично брашно, отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със захарта на пяна. Постепенно добавете какаото, маслото и смлените бадемови ядки.
Белтъците се разбиват на твърд сняг и си добавят последни.
Получената смес се изсипва в застлана с хартия за печене форма - 20 см, и се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Оставете готовия блат да се охлади малко, след което го разрежете на два или три хоризонтални пласта.
Всеки пласт се намазва с конфитюр по избор и/или бита сметана, които са объркани с натрошените бадемови ядки.
Готовата торта без брашно се глазира с шоколад и се прибира поне за 3 часа в хладилник преди поднасяне шоколадово-бадемова торта.
Коментари