Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина

Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина

Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 настърган
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 - 2 без кората филии стар, бял
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с рендосан ситно лук, кимион, черен пипер и чубрица.

Добавя се яйцето, сух хляб се намокря с вода, отцежда се и добавяме в каймата заедно със малко сода за хляб.

Разбърква се добре и оставяме за кратко да поеме аромата на подправките.

С мокри ръце се оформят средно големи кюфтенца, леко сплескани отгоре.

Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина.

Изваждат се в чиния, сервираме кюфтетата на тиган, които не задържат мазнина с прясна зелена салата, маслини и домати.

Много вкусно за вечеря!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: