Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пълнени пилешки бутчета с кайма

Пълнени пилешки бутчета с кайма

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пълнени пилешки бутчета с кайма6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Неустоими пълнени пилешки бутчета, плънката крие много изненади, не само кайма"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. обезкостени
  • бяло вино - 200 мл
  • розмарин - на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • труфелово олио - 2 - 3 с.л. или зехтин
  • индийско орехче - 2 щипки
  • плънка
  • кайма - 250 - 300 г телешка или смес
  • ементал - 100 г, или друг
  • чедър - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • люти чушки - 1 бр. чили
  • индийско орехче - 2 щипки
  • кисели краставички - 2 бр.
  • трюфел - 1 ч.л. настърган или други сушени гъби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви една много вкусна рецепта за пълнени пилешки бутчета с кайма. Ароматът на ястието е неустоим, а вкусът чудесен!

Първо, обезкостявате пилешките бутчета (или купете готови обезкостени пилешки бутчета). Има два варианта при обезкостяването на бутчетата.

Първият е да обезкостите и да оставите кожата върху бутчетата. Другият е да премахнете и нея. Аз избрах втория вариант.

Мариновайте бутчетата със сол и черен пипер, трюфеловото олио, индийско орехче индийско къри и розмарин за около 60 минути. Аз ползвах олио от трюфел. Вие ползвайте каквото ви допада - важно да е ароматно! Можете във варианта без трюфел олио да добавите соев сос /за пиле/ към изредените подправки.Така бутчетата ще бъдат добре овкусени.

Подгответе си плънката:

Нарежете киселите краставички, сиренето чедър, кашкавала, чили чушката. Настържете на ситно ренде половин трюфел.

Сложете каймата в дълбока купа добавете краставичките, кашкавала и сиренето чедър, чилито, труфела, индийското орехче и размачкайте с ръце да се смесят добре продуктите. Разделете сместа на четири топки. Разпределете върху всяко бутче. Напълнете бутчетата.

Навийте пълнените бутчета добре с помощта на кухненски конец /или клечка за зъби/, за да предотвратите изтичането на сиренето по време на готвенето. Накрая намажете бутчетата със зехтин екстра върджин и оваляйте в брашното.

Запечатайте в загрятото краве масло пълнените бутчета от всички страни. Налейте 40 мл вино и глазирайте бутчетата - отнема две минути.

Прехвърлете глазираните пълнени бутчета в тавичка. Напръскайте ги със малко зехтин или краве масло. Налейте 160 мл вино и около 100 мл вода.

Печете на 200 градуса около 40 минути. Проверявайте и доливайте вино или вода, ако е необходимо. На половината готвене на бутчетата, ако желаете, добавете мариновани гъби.

Добавете към тях малко вино и продължете готвенето още 15 минути или колкото e необходимо.

Сервирайте пълнените пилешки бутчета с кайма с гъбите и зеленчуци по ваш избор.

Приятно приготвяне на това неустоимо ястие.

Да вие сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: